Rulada cu ton si capere in foietaj

de Bucataras Medi in Peste, 29 Iun 2011 | 10497 vizualizari

 

SPECIAL PENTRU MENA...LA MULTI ANI!

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie aluat foietaj
  • 3 cutii de ton in ulei(eu folosesc ton intreg, imi place mai mult decat cel maruntit)
  • 2 galbenusuri de ou
  • 100 g cascaval ras
  • 2-3 linguri  crema de branza light
  • 2 linguri rase cu capere
  • zeama de lamaie
  • marar verde
  • seminte de susan
  • faina
  • ulei
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ton si capere in foietaj:

Punem intr-un bol tonul( 2 conserve  cu ulei cu tot) si apoi pe rand ( fara o ordine anume) un galbenus de ou, cascavalul ras, crema de branza si  marar verde tocat fin. Amestecam bine cu mixerul pana cand obtinem o pasta omogena. Adaugam apoi cealalta cutie de ton scursa de ulei, zeama de lamaie (dupa placul fiecaruia) si condimentam dupa preferinte cu sare si piper. Amestecam bine, de data aceasta cu furculita (astfel inca sa nu zdrobim prea tare bucatile de tonul) si la final adaugam caperele  amestecand tot  cu ajutorul unei furculite astfel incat  nici acestea  sa nu se sfarame.

Ungem o tava de chec cu putin ulei si tapetam cu faina. Asezam aluatul in tava astfel incat marginile acestuia sa cada peste marginile exterioare ale formei de chec. Asezam pasta de ton in tava iar apoi pliem marginile aluatului astfel incat sa nu se desfaca la coacere si cat mai atent ca sa nu se observe imbinarea dintre foi.Ungem cu celalalt galbenus si presaram pe deasupra seminte de susan.

Incingem cuptorul si coacem rulada la foc potrivit .Tinem la cuptor pana cand aceasta se rumeneste frumos, apoi scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca in tava.Dupa ce s-a racit scoatem rulada din tava si o taiem felii potrivite.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ton si capere in foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

Bucataras Medi 1

17.07.2011, 18:53

Multumesc Horia.............

Sylvia 1

20.07.2011, 00:11

ce dor mi-a fost de bunatatile tale

LadyCrs 1

11.07.2012, 16:10

Arata perfect!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu ton